De Buyer -päivät
de Buyer – depuis 1830
Ranskalainen tuotemerkki de Buyer kuuluu pannujen mestareihin. Se on valmistanut ikonisia teräspannuja vuodesta 1830. Eikä pelkästään niitä. Tutustu ranskalaisen gastronomian maailmaan de Buyerin kanssa.
Teräs vai tarttumaton?
Millainen pannu sopii sinulle?
de Buyerin teräspannut
de Buyerin on todella kehittänyt pannujen valmistuksen huippuunsa. Teräspannut ovat kuin viinejä: mitä pidempään ja useammin niitä käyttää, sitä paremmiksi ne muuttuvat.
- Pannut koko eliniäksi – jos pannuja hoidetaan oikein, ne voivat kestää sukupolvien ajan.
- Luonnostaan tarttumaton – muuttuu tarttumattomaksi käytössä.
- Loistavia tuloksia – herkullisia pihvejä, kuohkeita pannukakkuja.
- 100 % luonnollisista aineista – teräs on ekologinen ja kierrätettävä materiaali. Ei kemikaaleja, vain rakkaudella ja huolella mehiläisvahalla voideltu.
- Soveltuu kaikille lämmönlähteille, mukaan lukien induktioliedelle.
Milloin kannattaa valita teräspannu?
- Haluat laadukkaan pannun, joka voi kestää eliniän.
- Soveltuu kaikille lämmönlähteille, myös uuniin.
- Tasaisesti lämpöä johtava pannu, jota voi kuumentaa korkeisiinkin lämpötiloihin esim. lihan paistamista varten.
Mitä on huomioitava
- Vesi – teräs sisältää rautaa, joten se ruostuu luonnostaan vedessä. Pannua ei saa laittaa astianpesukoneeseen eikä sitä saa liottaa. Puhdista sienellä ja kuumalla vedellä ja kuivaa hyvin välittömästi. Tai... voit myös pyyhkiä sen talouspaperilla käytön jälkeen. Tee kuten ranskalaiset – he eivät yksinkertaisesti pese pannuja.
- Ensimmäinen käyttökerta – teräs muuttuu tarttumattomaksi käytön myötä. Ennen ensimmäistä käyttökertaa pannu on niin sanotusti “poltettava”.
- Musta väri – kyllä, kunnon teräspannu ei ole enää koskaan hopeinen, mutta siitä ei kannata huolestua. Kuten ranskalaiset sanovat: mitä mustempi, sitä parempi.
- Paino – teräspannut ovat painavia mutta 40 % kevyempiä kuin valurautapannut. Ne myös lämpenevät nopeammin.
Jos haluat koko eliniän kestävän kunnon pannun, valitse teräspannu. Ranskalaisen ruokakulttuurin salainen ainesosa on voi, mutta onnistumisen salaisuus on oikea pannu.
de Buyerin tarttumaton pannu
Kevyestä valualumiinista valmistetut laatupannut, joissa on kestävä tarttumaton pinnoite.
- 100-prosenttisesti turvallinen terveydelle – ei PFOA:ta tai PFOS:ää.
- Kevyt ja erinomainen lämmönjohtokyky – alumiinisydämen ansiosta.
- Erittäin kestävä tarttumaton pinnoite – se tekee ruoanvalmistuksesta ja pannun puhdistamisesta helppoa.
- Muoto pysyy samana – materiaalin paksuuden ansiosta.
- Soveltuu kaikille lämmönlähteille, mukaan lukien induktioliedelle.
Choc Resto Induction -mallisto on suunniteltu optimaalista lämmönjohtumista ja -kertymistä varten. Erittäin paksun alumiinikerroksen (5 mm) ja erityisen ferromagneettisen pohjan ansiosta se on ihanteellinen induktioliedelle. Se soveltuu kuitenkin kaikentyyppisille lämmönlähteille.
Choc B Bois -malliston tuotteissa on mukava pyökkikahva, joka on viimeistelty kuumuudelta suojaavalla (esim. kaasuliesillä) ja otetta helpottavalla mehiläisvahalla.
Choc Extreme -mallisto on kehitetty ammattikeittiöitä varten. Sen tuotteilla on seitsemän millimetrin magneettipohja, erittäin luja pinta ja pitkä käyttöikä.
Milloin kannattaa valita tarttumaton pannu?
- Pidät kevyistä pannuista tai teräs- ja valurautapannut ovat sinulle liian raskaita.
- Tarvitset toisen, kevyemmän pannun, jota voit heilutella helposti esim. kananmunia tai pannukakkuja paistaessa.
- Pidät yksinkertaisesta ja nopeasta ruoanlaitosta.
- Haluat valmistaa ruokaa mahdollisimman vähällä rasvalla.
Mitä on huomioitava
- Halpa = ei luultavasti kestä pitkään, sillä halpa tarttumaton pinnoite naarmuuntuu nopeasti.
- Kevyt = ohuet pannut tuntuvat hyvältä kädessä mutta vääntyvät nopeasti. Sitten niillä ei voi enää paistaa mitään tasaisesti.
- PFOA = perfluorioktaanihappo. Halvat tarttumattomat pinnoitteet sisältävät usein tätä ainetta, ja sitä vapautuu, kun kerros vaurioituu. Sen arvioidaan olevan terveydelle haitallista (se on potentiaalinen syöpää aiheuttava aine ja voi myös aiheuttaa hedelmättömyyttä).
Tarttumattomat pannut ovat suosittuja. Niitä on helppo käsitellä, ja ne ovat usein keittiön “toinen pannu”. Ne on yleensä vaihdettava melko usein, sillä halvat pannut kestävät vuoden tai kaksi tai pahimmillaan vain muutaman kuukauden. De Buyerin tarttumattomat pannut voivat palvella sinua paljon pidempään. Erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta ne ovat kevyempiä kuin teräspannut mutta hieman raskaampia kuin halvat alumiinipannut.