1. Puhdistus
- Pese veitsi aina käsin. Korkeat lämpötilat ja astianpesukoneessa käytettävät liuottimet nopeuttavat kulumista.
- Käytä pesuun mietoa pesuainetta ja pehmeää sieniä, karkeat sienet ja aggressiiviset pesuaineet voivat vahingoittaa terän ja kahvan pintaa.
- Kun olet pessyt veitsen välittömästi perusteellisesti kuivakorroosion estämiseksi.
2. Hionta
- Päivittäisessä käytössä veitsi on hyvä teroittaa vähintään kerran kahdessa viikossa. Jos käytät veistä vain satunnaisesti, voit teroittaa harvemmin. Kerran vuodessa ja aina kun terässä näkyy muodonmuutoksia tai vaurioita, veitsi on syytä jättää ammattilaisten käsiin.
- Käytä terävöittämiseen vain korkealaatuisia linssejähiomakivet tai vesikivet - nämä ovat ihanteellisia santoku-veitsille.
- Optimaalisen terävyyden varmistamiseksi on hiottaessa pidettävä 15-20 asteen kulma.