Haluatko kokkimme pannukakkuja Chefparade? Ei ihme! Ne ovat monipuolinen ässä hihassasi - loistava aamiainen ja nopea jälkiruoka, kun ruokailijasi kaipaavat jotain makeaa (tai nälkäinen vieras). Täytitpä ne sitten hedelmillä, suklaalla, tuorejuustolla tai sillä, mitä jääkaapista löytyy, tämän reseptin kanssa ei voi mennä pieleen.
Ainesosat
125 g tavallisia jauhoja
2 munaa
300 ml maitoa
neljäsosa teelusikallista suolaa
voita paistamiseen
Menettely
Vkulhot sekoita jauhot, suola ja mahdollisesti sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa munat maidon kanssa.
Lisää nestemäiset aineet vähitellen jauhoihin ja vatkaa.vispilälläkunnes taikina on tasaista ja kokkareetonta. Ihanteellisen taikinan pitäisi olla suunnilleen kermavaahdon koostumusta.
Peitä taikina ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 15-30 minuuttia, mutta yön yli tai pidempään, sillä se säilyy jopa 24 tuntia.
Kuumenna paistinpannu kovalla lämmöllä. Kun asetat kämmenesi noin 5 cm pannun yläpuolelle ja lämpö säteilee siitä, on ensimmäisen pannukakun aika.
Lisää pannulle teelusikallinen voita ja vähennä lämpöä keskitasolle.
Sekoita taikina kevyesti ja kauha kaada pannulle. Kallista pannua välittömästi puolelta toiselle, jotta taikina levittyy tasaisesti pohjalle. Jos taikina on tarpeeksi ohutta, se valuu helposti.
Kun pannukakun pinta on kuivunut ja siihen muodostuneet kuplat ovat puhjenneet, on hyvä aika kääntää se. Kevyellä paistinpannulla tämä onnistuu helposti kääntämällä se ympäri, mutta jos paistat raskaalla valurautapannulla tai teräspannu, mieluiten pannukakun alle ja käännä kääntäjällä.
Anna pannukakun muuttua kullanruskeaksi toiselta puolelta ja poista pannulta. Jos pannulle jää palanutta taikinaa, pyyhi se paperipyyhkeellä, lisää hieman voita ja toista prosessi, kunnes olet käsitellyt koko taikinan.
Levitä heti valmiit pannukakut täytteellä tai laita ne lautaselle ja pidä lämpiminä - joko hieman esilämmitetyssä uunissa (60-70 °C) tai lämpimällä hellalla. Lämpimänä täyte levittyy paremmin ja maistuu tietysti myös paremmalta.
Valmiit pannukakut voidaan kääriä rullalle, taittaa kolmioiksi tai tehdä pannukakkukakuksi.
Parhaat pannukakkupannut asiakkaiden arvostelujen mukaan
Vinkkejä ja niksejä
Miten valmistaa herkullisia pannukakkuja
Jos haluat varmasti täyttää pannukakut makealla täytteellä, voit lisätä yhden ruokalusikallisen sokeria. Huomaa kuitenkin, että tällainen taikina muuttuu kultaiseksi nopeammin, mutta se myös palaa helpommin.
Jos aiot valmistaa pannukakkuja suolaisella täytteellä, voit valmistaa ne suolattuun voihin tai lisätä siihen ripauksen .suolat enemmän tai voit lisätä siihen yrttejä.
Pannukakut voidaan valmistaa myös rasvassa tai öljyssä tai :ssa.tarttumattomat pannut täysin rasvatonta. Muista kuitenkin, että voi antaa niille todellisen "ranskalaisen crepesin" maun.
Käytä kirkastettua voita, sillä se ei pala, toisin kuin tavallinen voi.
Sanotaan, että ensimmäinen pannukakku ei koskaan mene pieleen, se palaa tai repeää käännettäessä. Usein tämä johtuu siitä, että pannu ei ole tarpeeksi kuuma. Tämä voidaan välttää käyttämällä hieman enemmän rasvaa ensimmäiseen paistamiseen. Silloin pannukakusta tulee kuitenkin liian rasvainen, joten se ei ole ihanteellinen. Älä siis tee ensimmäisestä pannukakusta ryppyotsaista, mutta jos toinen pannukakku repeää etkä saa sitä käännettyä, ongelma on luultavasti taikinan koostumuksessa, joten yritä pelastaa se lisäämällä kananmunaa.
Jos pidät erityisen ohuista pannukakuista, lisää taikinaan hieman enemmän maitoa kuin resepti vaatii.
Jos olet tehnyt enemmän pannukakkuja kuin käytät, laita ne :iin.levyanna niiden jäähtyä, peitä ja säilytä jääkaapissa. Ne säilyvät jopa 3 päivää. Valmiit pannukakut voi myös pakastaa.
Kaikki, mikä on kätevää pannukakkujen tekemisessä.
Video-ohjeet
Miten valmistetaan pannukakkuja
Tule mestariksi tekemään pannukakkuja, joita kaikki niitä maistavat rakastavat.
Vinkkimme
Lue myös
Miten valita oikea pannu (ei vain pannukakkuja varten)?
Oikean pannun valinta on avain täydellisiin pannukakkuihin - kerromme, miten se onnistuu!
Miksi pannukakkuni repeävät tai tarttuvat pannuun?
Jos pannukakut repeävät, taikina voi olla liian juoksevaa - kokeile lisätä hieman jauhoja. Jos pannukakut tarttuvat pannuun, ongelmana voi olla, että pannu ei ole tarpeeksi kuuma tai pannussa ei ole tarpeeksi rasvaa. Käytä laadukasta tarttumatonta paistinpannua ja sivele se kevyesti voilla tai öljyllä ennen jokaista pannukakkua.
Mikä on paras resepti pannukakkuihin ilman maitoa?
Maito voidaan helposti korvata kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla (esim. kaura-, manteli- tai soijamaidolla). Tai voit käyttää pelkkää vettä - pannukakuista tulee kevyempiä mutta silti maukkaita. Sekoita vain 200 g tavallisia jauhoja, 2 munaa, 300 ml vettä, ripaus suolaa ja ruokalusikallinen öljyä.
Miten pannukakkuja käännetään oikein, jotta ne eivät hajoa?
Kun olet kaatanut taikinan vuokaan, odota, kunnes reunat alkavat irrota ja pinta ei ole enää nestemäinen. Käytä sitten leveää lastaa ja käännä pannukakku nopeasti ja tasaisesti. Jos tunnet itsesi rohkeaksi, voit myös kokeilla sen heittämistä - terävä mutta varovainen ranteen heilautus riittää!
Kuinka kauan pannukakkutaikinan pitää antaa levätä ennen paistamista?
Ihannetapauksessa vähintään 15-30 minuuttia. Lepo antaa jauhojen imeä nestettä ja taikina saa paremman koostumuksen. Jos sinulla on kiire, voit paistaa heti, mutta jos sinulla on aikaa, jätä taikina jääkaappiin tunniksi tai yön yli - tuloksena on pehmeämpiä pannukakkuja.
Miten tehdä pannukakkuja, jotta ne olisivat kuohkeita?
Avain kuohkeisiin pannukakkuihin on leivinjauheen tai ruokasoodan lisääminen. Toinen niksi on antaa taikinan levätä jonkin aikaa (vähintään 15 minuuttia), eikä taikinaa saa liikaa sekoittaa paistamisen aikana - mitä vähemmän sekoitat taikinaa, sitä kuohkeampaa siitä tulee.