Ensinnäkin on syytä mainita, että nimestään huolimatta Eivätkö keraamiset pannut ole itse asiassa täysin keraamisia?. Ne on valmistettu metallista (yleensä ruostumattomasta teräksestä, jossa on alumiinisydän), ja niissä on ainoastaan piidioksidipohjainen tarttumaton keraaminen pinta. Tämä on yksi yleisimmistä luonnossa ja jokapäiväisessä elämässämme esiintyvistä yhdisteistä: se on esimerkiksi hiekan tai maaperän ainesosa, jotkut sienet sisältävät sitä, ja se on myös lasin tai keramiikan olennainen ainesosa.
Yleensä keraamiset pannut ovat hieman raskaampia ja yleensä vähemmän tarttumattomia, jos haluat valmistaa ruokaa täysin ilman rasvaa. Ne eivät kuitenkaan sisällä PFOA:ta ja PTFE:tä. Ne ovat myös naarmuuntumattomampia ja kestävät korkeampia lämpötiloja verrattuna perinteisiin tarttumattomiin pintoihin. Silti niitä käytettäessä on tärkeää huomioida seuraavat seikatnoudattaa tiettyjä sääntöjä.
Verrataanpa
Keraamiset pannut vs. muut tarttumattomat pannut
- Päätä ensin, mitä valmistat useimmiten keraamisessa pannussa, ja valitse sitten .muoto, syvyys ja kokojoka sopii sinulle parhaiten.
- Valitse pannu, jossa on .hyvä lämmönjohtavuus, joka takaa lämmön tasaisen jakautumisen ja estää paahtumisen. Nämä ovat usein pannuja, joissa on alumiini- tai kupariydin.
- Älä unohda
.tarkista yhteensopivuus erityyppisten keittotasojen kanssavarsinkin jos käytät induktiokeittoa. - Tarkista, että pannu on ergonominen ja lämpöeristetty .kahva.
- Toiminnalliset ominaisuudet ovat olennaisia, mutta älä unohda :aasuunnittelu - Ruoanlaitto on yksinkertaisesti helpompaa tyylikkäillä astioilla.
- Muista, että keraaminen pannu ei kestä ikuisesti, ja se on vaihdettava jonkin ajan kuluttua. Valitse siis .ihanteellinen "suorituskyvyn ja hinnan" suhde.
- Etsi keraamisia pannuja, joissa onsuuri määrä hyviä arvosteluja.
Laadukkaat keraamiset pannut
Keraamisten pannujen käyttö
Ennen kuin käytät pannua ensimmäistä kertaa, pese se lämpimällä vedellä ja pehmeällä sienellä, jossa on mietoa pesuainetta, ja kuivaa se sitten huolellisesti. Valmistajat suosittelevat, että pannun pinta sivellään varovasti hieman öljyllä.
Kun valmistat ruokaa, käytä vain pehmeistä materiaaleista, kuten puusta, silikonista tai muovista valmistettuja välineitä, jotta keraaminen pinta ei naarmuuntuisi. Vältä metalliastioita kokonaan.
Keraamisia pannuja käytetään parhaiten keskilämpötiloissa, mutta ne kestävät myös korkeita lämpötiloja. Vältä nopeita lämpötilanvaihteluita, älä esimerkiksi koskaan laita kuumaa pannua kylmään veteen.
Keraamisten pannujen puhdistaminen
Vaikka käsinpesu on huomattavasti hellävaraisempaa, monet valmistajat ilmoittavat, että keraamiset pannut voidaan pestä astianpesukoneessa. Muista, että pannun on oltava täysin kuiva ennen varastointia. Vältä täysin hankaavia puhdistusaineita ja kovia sieniä, jotka voivat rapauttaa pintaa.
Säilytä keraamisia pannuja siten, että niiden pinta ei naarmuunnu. Laita ne siis joko erikseen keittiön kaappeihin tai ripusta ne ylös, jos keittiössä on tilaa, käytä telineitä tai vuoraa pannut aluslevyillä.
Jos keraaminen pannusi on menettämässä tarttumattomuusominaisuuksiaan, voit valmistaa sillä väliaikaisesti ruokaa rasvassa, mutta on hyvä idea alkaa etsiä uutta pannua.
Saksalainen pannunvalmistajaWMF on erikoistunut korkealaatuisiin tarttumattomiin pannuihin, jotka ovat tunnettuja erityisesti korkeasta kestävyydestään.
Toinen saksalainen tuotemerkki, Fissler, tarjoaa keraamisia pannuja, joissa yhdistyvät perinteinen käsityötaito ja innovatiiviset teknologiat.