Mistä tiedän, mikä on paras tarttumaton pannu?

nejlepsi neprilnava panev

Mitkä pannut ovat todella tarttumattomia ja mitkä eivät?Mihin tällaiset pannut sopivat ja mihin sopii paremmin perinteinen ruostumattomasta teräksestä, valuraudasta tai teräksestä valmistettu pannu? Selvitä kaikki tämä ja paljon muuta tästä artikkelista.

Miksi ruoka palaa pannulla?

Aloitetaan karkeasti ja päästään kemian pariin. Ruoan paahtuminen pannulla on itse asiassa proteiinien ja rautayhdisteiden kemiallinen reaktio, minkä vuoksi valurauta- ja teräspannut ovat liimautuvia.

Tarttumatonta pintaa voidaan siis liioittelematta kutsua reaktiiviseksi. Tätä reaktiivisuutta voidaan vähentää tavanomaisissa pannuissa käyttämällä öljyä, joka täyttää tyhjät reaktiokohdat, jolloin proteiinilla ei ole mitään reagoitavaa.

Laadukkaat tarttumattomat pannut

Parhaat tarttumattomat pannut asiakasarvostelujemme perusteella

neprilnava nebo ocelova panev
Mihin tarttumaton pannu on hyvä?

Tähän kysymykseen ei ole helppo vastata, eikä ehkä ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa vastausta, sillä jokaisella pinnalla on kannattajansa ja vastustajansa. Jokaisella pannulla on omat erityispiirteensä ja se kypsyy eri tavalla. Mitkä ovat tärkeimmät erot tarttumattomalla ja tavanomaisella pannulla kypsentämisen välillä?

  • Enimmäislämpötila
    Teräs, ruostumaton teräs ja valurauta kestävät hyvin korkeita lämpötiloja. Lihaan syntyy kaunis rapea kuori Leidenfrost-ilmiön ansiosta, kun liha irtoaa pannusta ja höyry puhaltaa sen täyteen. Tarttumattomat pannut eivät pysty tähän, eikä lihaan siksi koskaan saada upeaa rapeaa kerrosta.
  • Lämmittely
    Korkea lämpötila liittyy osittain lämmitykseen. Kun öljy ja kaikki ainekset laitetaan tavalliseen pannuun, kun se on kuuma, tarttumattomat pannut eivät siedä kuumennusta hyvin. Ruoka valmistetaan keskilämpötilassa, ja sen kypsyminen kestää hieman kauemmin.
  • Tuk
    Kaikki ponnistelut tarttumattoman pinnan luomiseksi ovat oikeastaan rasvasta kiinni. Terveellisen ruokailun yleistyessä monet ihmiset haluavat karsia ruokavaliostaan tarpeettoman rasvan ja valmistaa öljyttömiä aterioita. Tämä on tietysti mahdotonta tavanomaisella pannulla, kuten selitimme edellä.
Korkokengät
Vinkkimme
Lue myös
->
velikost pánve
Miten valita oikean kokoinen pannu?
Tiesitkö, että oikean kokoisen pannun valitseminen voi vaikuttaa merkittävästi ruoan laatuun ja makuun. Tässä oppaassa opit, miten voit valita kotitaloutesi kulinaarisiin tarpeisiin sopivan kokoisen pannun.

panev titan
Ultramodernit titaanipannut
  • Erinomaiset lämpöominaisuudet
    Titaanisen keittoastian sisäkerros on valmistettu alumiinista, jolla on erittäin hyvä lämmönjohtavuus ja joka reagoi nopeasti lämpötilan muutoksiin, mikä on toivottava ominaisuus haute cuisine -keittiössä. Useimpia pannuja täydentää lämmönkestävästä muovista valmistettu kahva, jotta ruoka voidaan viimeistellä uunissa. Tarkista nämä tiedot aina tuotteen kohdalta!
  • Lannistumaton tyrkyttäjä
    Heillä ei ole vain titaanipannut hyvät lämpöominaisuudet, mutta ne ovat myös erittäin kestäviä. Ellet leikkaa niitä veitsellä, et satuta niitä. Niitä ei vahingoita niiden pudottaminen jalkakäytävälle tai äkilliset lämpötilan muutokset, jotka esimerkiksi puristettua alumiinipannua deformoivat.
  • Vähän huoltoa
    Titan on myös ilo ylläpitää. Sinun ei tarvitse käsitellä erikoistuotteita tai -menettelyjä. Keität sen vain ja laitat astianpesukoneeseen. Et edes vahingoita sitä hankaamalla tai liottamalla sitä. Titan ei muuta väriä ja säilyttää ulkonäkönsä ilman huoltoa.

    Saksalaiset yritykset toimittavat markkinoillemme huipputason titaanipannuja.WOLL aZWILLING. Molemmat tuotemerkit tarjoavat tinkimätöntä laatua ja ajatonta muotoilua. Minkä tahansa pannun valitsetkin niiden valikoimasta, tulet olemaan täysin tyytyväinen.
Lisää titaanipannuista

Suosittuja titaanipannuja

panev hlinik
Alumiinipannut, joissa on tarttumaton pinnoite

Alumiiniset keittoastiat on erittäin suosittu sen korkean johtavuuden vuoksi. Usein on kuitenkin kysymysmerkki siitä, ovatko alumiiniset keittoastiat turvallisia terveydelle. Ei hätää, se ei sinänsä ole myrkyllistä, korkeintaan se voi vapauttaa ei-toivottuja aineita happamia ruokia kypsennettäessä, mutta vain jos kyseessä on pinnoittamaton alumiini. Ja näitä keittoastioita tuskin enää käytetään.

Alumiiniytimellisissä keittoastioissa on tarttumaton pinnoite, joka on ruiskutettu siihen, ja usein koira hautautuu juuri tähän. Alumiinilla itsellään on loistavat ominaisuudet ja se on erittäin kestävä, mutta jotkut pinnoitteet eivät ole kaikkein onnellisimpia ja paradoksaalisesti heikentävät kokonaistuotteen laatua. Mitä kannattaa huomioida, kun ostat alumiinipannun, jossa on tarttumaton pinnoite?

  • Tuotantomenetelmä
    Jos alumiinipannun hinta on mielestäsi epäilyttävän alhainen, tarkista valmistusmenetelmä. Halvat pannut on yleensä puristettu useista kerroksista. Ne voivat olla halvempia, mutta ne eivät reagoi hyvin lämpötilan muutoksiin ja muotoutuvat helposti ajan myötä. Valetut pannut ovat parempilaatuisia, jotka ovat tukevampia ja kestävät myös paljon kauemmin.
  • Laatu
    Satoja kertoja toistettu totuus siitä, että laadulla on väliä, pätee tietenkin myös tässä tapauksessa. Älkää antako merkitsemättömän pannun erikoistarjouksen houkutella jossakin supermarketissa. Saatat saada halvan tarjouksen, mutta se ei todellakaan ole hyvin käytettyä rahaa. Halvat tuotteet ovat usein huonolaatuisia ja pinnoite on ohut ja kuluu helposti pois.
  • Huolto
    Alumiinisten keittoastioiden huolto on suhteellisen helppoa. Pääperiaatteena on käyttää hellävaraisia tuotteita ja pehmeitä sieniä, unohda rautalankakankaat ja karkeat puhdistushiekat. Sama periaate pätee myös ruoanlaitossa. Älä koskaan käytä metallisia kääntölevyjä ja työkaluja, osta klassisia puisia, muovisia tai silikonisia apuvälineitä, ja pannun pinta palvelee sinua pitkään.

    Alumiinipannut , joissa on tarttumaton pinta, ovat melko yleisiä, joten näitä tarttumattomia pannuja on laaja valikoima johtavilta tuotemerkeiltä, kuten .De Buyer, Eva Solo tai Tefal. Voit valita klassisten paistinpannujen, wok-pannujen, pannukakkupannujen tai paistinpannujen välillä.
Lisää tarttumattomasta alumiinipannusta

Erinomaiset alumiinipannut

panve keramika
Ovatko keraamiset pannut todella tarttumattomia?

Totta puhuakseni ne eivät ole. Niiden ominaisuudet muistuttavat luultavasti eniten kiillettä, ja ne ovat lähes huokosettomia. Silti tarvitset ainakin pienen määrän öljyä paistaessasi. Jos kuitenkin vertaisimme keramiikkaa muihin tarttumattomiin pannuihin, keramiikka päätyisi mielikuvituslistan alimmalle sijalle.

Keraamiset pannut Neillä on kuitenkin kiistattomia etuja. Johtavan alumiinisydämen ansiosta reagointi lämpötilan muutoksiin on nopeaa, joten voit hallita koko kypsennysprosessia täydellisesti. Keraaminen on kestävää, helppohoitoista eikä naarmuunnu yhtä helposti kuin teflon.

Lisää keraamisista pannuista

Suosittuja keraamisia pannuja


vypalena panev


Luo tarttumattoman pinnoitteen ruostumattomasta teräksestä, teräksestä tai valuraudasta valmistetuille pannuille.

Voit myös luoda luonnollisesti tarttumattoman kerroksen tavallisiin ruostumattomasta teräksestä, teräksestä tai valuraudasta valmistettuihin pannuihin polttamalla ne (maustamalla). Kuumenna pannu yksinkertaisesti korkeaan lämpötilaan ja kaada siihen ohut kerros ruokaöljyä. Pidä lämpöä korkealla vähintään kymmenen minuuttia, öljyn on savuttava, valuta sitten, pyyhi kuivalla liinalla ja olet valmis. Valurauta, teräs vai ruostumaton teräs? Mikä pannu on paras?


Laadukkaat valurauta-, ruostumattomasta teräksestä ja teräksestä valmistetut pannut.


jakou vybrat panev
Mikä pannu valita?

Kuten edellä mainittiin, jokainen kokki suosii erilaisia pannun ominaisuuksia. Päätä oman kokemuksesi ja tuntemuksesi mukaan. Tässä ovat kuitenkin tärkeimmät tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon pannua valittaessa.

  • Mitä valmistan pannulla
    Jos aiot kypsentää lihaa tai vihanneksia ilman rasvaa, etsi ehdottomasti titaanista tai alumiinista valmistettu tarttumaton pinnoite. Oman kokemuksemme perusteella suosittelemme hankkimaan yhden tarttumattoman pannun terveelliseen, rasvattomaan ruoanlaittoon ja klassisen pannun pihvejä varten.
  • Hinta
    Alkuinvestointi laadukkaaseen pannuun voi tuntua korkealta, mutta on ehdottomasti parempi ostaa heti ensimmäisellä kerralla laadukas pala, joka kestää paljon kauemmin kuin huonolaatuiset tuotteet. Jos etsit tarpeeksi tarkkaan, löydät varmasti järkevän kompromissin hinnan ja laadun välillä.
  • Mitä muuta voin odottaa pannulta
    Täytyy miettiä, kuinka paljon haluan huolehtia pannusta. Haluanko pestä sen astianpesukoneessa vai enkö välitä käsin jynssäämisestä? Seuraavaksi päätämme perheen koon mukaan, pienemmille talouksille riittää ruoanvalmistukseen enintään 26 senttimetrin halkaisijaltaan oleva pannu, suuremmat perheet valitsevat noin 30 senttimetrin halkaisijaltaan olevan pannun.
Suuret pannut
FAQ
Useimmin kysytty kysymys
Onko tarttumattomien pannujen käyttö turvallista?
Kyllä, ne ovat turvallisia, kun niitä käytetään oikein. Vältä ylikuumenemista yli 260 °C:n lämpötilan.
Mitkä ruoat ovat terveellisimpiä?
Jos etsit pannua, jossa et halua miettiä pinnan vaurioitumisesta aiheutuvia terveysriskejä, voit valita emali-, titaani-, hiili- tai ruostumattomasta teräksestä valmistetun tai keraamisen pannun.
Mikä on PFOA-vapaa?
PFOA on perfluoro-oktaanihapon nimi (luojan kiitos näistä lyhenteistä). Sitä on aiemmin käytetty tarttumattomien keittoastioiden pinnoitteissa, ja sillä on todistetusti kielteisiä vaikutuksia ihmisten terveyteen. PFOA-vapaa on siis merkintä tuotteille, joissa ei ole mitään tekemistä tämän hapon kanssa.
Millainen tarttumaton pannu induktiokeittoon?
Kun kokkaat induktioliedellä, sinun on kiinnitettävä huomiota keittoastian materiaaliin, kun valitset sitä. Varmista, että valitsemassasi mallissa on ferromagneettinen pohja, jotta induktiokeittäminen on mahdollista.
Miten pidentää tarttumattoman pannun käyttöikää?
Käytä puisia tai silikonisia välineitä ja pese se käsin.
Voinko käyttää tarttumatonta pannua induktioliedellä?
Kyllä, jos se on merkitty induktiokäyttöön soveltuvaksi.
Miksi tarttumattomaan pannuun muodostuu naarmuja?
Metalliesineiden, vääränlaisen puhdistuksen tai varastoinnin vuoksi.
Onko mahdollista valmistaa ruokaa tarttumattomalla pannulla ilman rasvaa?
Kyllä, pinta on tarttumaton ja mahdollistaa ruoanvalmistuksen ilman rasvaa.