- Pese uusi paistinpannu kuumalla vedellä ja poista hellävaraisen sienen ja pisaran astianpesuainetta avulla paistinpannun molemmilta puolilta mehiläisvahakerros, joka suojasi paistinpannua ruostumiselta varastoinnin aikana.
- Kuivaa pannu huolellisesti. Valitse keittolevy, jonka koko vastaa pannun pohjan kokoa.
- Kytke keittolevy keskiteholle ja aseta pannu sille. Kaada pannulle noin 1 mm öljyä ja anna sen kuumentua, kunnes öljy alkaa savuta (pyöritä pannua kuumentamisen aikana, jotta öljy pääsee myös pannun sisäreunoille).
- Noin kolmen minuutin kuluttua pannun pinta alkaa tummua, ja noin 10 minuutin kuluttua siitä alkaa nousta savua ja sisäpinta on ruskehtava (katso video). Ruskea on pannusi oikea väri. Ei, se ei tule enää koskaan olemaan hopeinen.
- Anna pannun jäähtyä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla.
- Käsittely voidaan toistaa useita kertoja. Jos vaikuttaa siltä, että käsittely ei ollut riittävän tehokasta alussa, prosessin voi toistaa.
- Pannu tummuu jokaisella käyttökerralla. Yksinkertaistaen voidaan sanoa, että mitä enemmän pannua käytetään ja mitä tummempi se on, sitä paremmat ominaisuudet teräspannullasi on.
Ensimmäiset askeleet teräspannun kanssa
Teräspannut ovat luonnostaan tarttumattomia ja kestävät todella koko elämän. Niille on kuitenkin tärkeää antaa alkuhuoltoa, jotta ne palvelisivat sinua hyvin.


- Älä pese astianpesukoneessa. Älä liota.
- Ihannetapauksessa pannua ei tarvitse pestä ollenkaan. Pannu kannattaa pyyhkiä talouspaperilla, johon on tiputettu hieman öljyä.
- Jos pannu on pestävä, kuivaa se välittömästi, äläkä anna sen kuivua itsekseen. Levitä sen jälkeen ihanteellisesti ohut kerros öljyä, joka suojaa sen pintaa.
- Älä käytä liian nopeaa lämmitystä – induktiolieden tehostinta tai korkeinta tehoa muilla keittolevyillä! Käytä aina vain keskilämpötiloja.
- Älä ylikuumenna pannua, kun se on tyhjä.

Muista, että teräspannuille sopivat parhaiten kasviöljyt, joilla on korkea savupiste. Toisin sanoen öljyt, jotka kestävät korkeimpia lämpötiloja, kuten rypsi- tai auringonkukkaöljy.
Kuumenna pannu riittävästi ennen ruoanlaittoa. Tämä on ainoa tapa estää ruoan tarttuminen. Varmista, että keittolevyn koko vastaa paistinpannun pohjan kokoa.
Valmista ruoka keskilämpötilassa. Korkea lämpö aiheuttaa tarttumista ja ennen kaikkea ruoan palamista.
Älä käännä raaka-aineita liian aikaisin, vaan anna niiden olla riittävän kauan, jotta niihin muodostuu kuori ja ne irtoavat itsestään paistinpannun pinnalta.
Suosituimmat teräspannut asiakkaidemme arvioiden mukaan
