Jos et pidä kiinni täydellisestä pannukakun muodosta tai jos pidät ohuista pannukakuista ja nautit vain satunnaisesti hiivapannukakkuja, etsi pannukakkulautanen.
Erityisissä pannukakkupannuissa ei ole halkaistua pohjaa, joten niillä voi valmistaa suuria pannukakkuja ja munakkaita. Niillä voi kuitenkin valmistaa myös pienempiä pannukakkuja, mutta on otettava huomioon, että muoto ei useinkaan ole säännöllinen ja taikina saattaa valua paloista, kun valmistat useita pannukakkuja kerralla.
Kumpikaan näistä erikoispannuista ei jää keittiöön. Yksityiskohtainen oppaamme auttaa sinua ostamaan pannunalustan.
Makeat, kuohkeat, vielä kuumat pannukakut hedelmien tai jogurtin kanssa, vaahterasiirapilla tai isolla lorausella kermavaahtoa, kanelilla tai vaniljasokerilla päällystettyinä... Tunnetko sinäkin tuon viikonloppuaamun mukavuuden? Kunnon pannukakkukone tekee tämän ikonisen aamiaisen valmistamisesta paljon helpompaa. Miten valita oikea pannukakkupannu ja miksi se ei missään nimessä saisi puuttua keittiöarsenaalistasi? Et mene pieleen oppaamme avulla.
1. Miksi erityinen pannukakkupannu?
5 SYYTÄ HANKKIA PANNUKAKKUKONE
- Pannukakut ovat samanlaisia kuin tavallisella pannulla, ja voit valmistaa helposti useita kerralla.
- Tarttumattoman pinnan ansiosta voit aina olla varma täydellisestä lopputuloksesta ilman palamista.
- Kulina valitsee sinulle tuotemerkkejä, jotka käyttävät terveysturvallisia materiaaleja edistääkseen äärimmäistä makuelämystä ja säilyttääkseen upeat ominaisuudet tulevina vuosina.
- Monipuolinen käyttö: sinun ei tarvitse tehdä pannukakkuja vain pannukakkulevyllä, vaan voit käyttää sitä myös täydellisten härkäpapujen, perunapannukakkujen tai jopa pienten munakkaiden paistamiseen.
- Hymyilevät pannukakut saavat lapsesi hymyilemään entistäkin enemmän.
Olipa sinulla sitten lapsia tai haluat muistella huolettomia vuosia, pannukakkupannu on keittiössäsi välttämätön. Jos haluat saavuttaa täydellisyyttä, tavallisen paistinpannun sijaan voit käyttäälaadukas pannukakkujen valmistaja takaavat valmistettujen herkkujen täydellisen ulkonäön ja maun ja tekevät ruoanlaitosta myös paljon nopeampaa ja helpompaa.
MITÄ ON OTETTAVA HUOMIOON ENNEN PAISTINPANNUN OSTAMISTA
- Liesityyppi - käytätkö kaasu-, keraamista vai induktiokeitintä? Varmista, että pannu sopii yhteen liesiasi kanssa.
- Käytetyt materiaalit - teräspannu kestää vuosia, titaani on kevyttä ja lähes huoltovapaata ja alumiini on kuumaa hetkessä.
- Tarttumattomuus - jos et halua, että hyvännäköisten leipien sijasta jää paloja revenneestä taikinasta, valitse aina laadukas pannu, jossa on tarttumaton pinta.
- Koko - voit valita useista erikokoisista pannuista, joilla voit helposti valmistaa jopa seitsemän pannukakkua kerralla, ja erikoisuutena ovat poffertjes-pannut, joilla voit valmistaa jopa 30 minipannukakkua kerralla.
Parhaat pannukakkupannut asiakkaiden arvostelujen mukaan
2. Mitä materiaalia valita?
Valurauta, titaani, teräs tai alumiini - oikean materiaalin valinta ei ole aina helppoa.paistinpannu tehty. Siksi kannattaa tietää, miten käytetyt materiaalit eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan, jotta olet aina mahdollisimman tyytyväinen lopputulokseen.
Teräksiset pannukakkupannut
Teräs erottuu edukseen lähinnä kestävyydellään ja kyvyllään johtaa lämpöä melko tasaisesti. Asianmukaisella käytöllä ja kunnossapidolla seteräksinen pannukakkupannu elämäsi apuri.
Polta teräs kunnolla ennen ensimmäistä käyttökertaa ja tiedä, että jokaisella seuraavalla käyttökerralla teräksen ominaisuudet paranevat ja pannu saa luonnolliset tarttumattomuusominaisuudet ilman lisättyjä pintakemikaaleja. Lisäksi se antaa sinulle vielä yhden hyvän syyn nauttia syntisen hyviä pannukakkuja joka päivä - autat pannuasi!
Teräksisten pannukakkuraudan edut ja haitat
Alumiiniset pannukakkumuotit
Massiivisella alumiinisella pannukakkupannulla on erinomaiset lämmönjohtavuusominaisuudet, se kuumenee nopeasti ja johtaa lämpöä hyvin juuri sinne, missä sitä tarvitaan.
Mutta koska alumiini itsessään ei tule hyvin toimeen ruoan kanssa, alumiinipannuissa on tarttumaton pintakerros, jotta pannukakkujen kääntäminen ei olisi painajainen. Alumiiniset pannukakkumuotit ovat myös kevyitä ja helppokäyttöisiä.
Alumiinipannujen edut ja haitat
Valurautaiset pannukakkupannut
Valurautaisista keittoastioista tulee kuolematon osa jokaista hyvää keittiötä. Se on raskas, vankka ja kestää ongelmitta myös todella äärimmäisiä olosuhteita.
Voit käyttää valurautapannua kaasulla, sähköllä ja induktiolla, eikä sinun tarvitse edes huolehtia sen laittamisesta avotulelle tai grilliin. Ja jos jonain päivänä vahingossa syöt pannukakkuja liikaa (mitä emme laske), voit käyttää valurautapannua jopa välttämättömään itsepuolustukseen tai kuntoiluvälineenä.
Valurautapannukakkujen edut ja haitat
3. Tärkeimmät kriteerit pannukakkukoneen valinnassa
Okei, nyt olet ehkä arvannut, että pannukakkukone ansaitsee paikkansa keittiössäsi. Mitkä ovat kultaiset säännöt, joita kannattaa noudattaa, kun valitset sellaisen?
3.1 Tarttumattomuus!
Revittyjä pannukakkuja ja palaneita taikinapaloja? Ei voida hyväksyä! Ostat erityisen paistinpannun vain siksi, että saat lopputuloksen... täydellisen pyöreitä, kuohkeita pannukakkuja. Älä väheksy vaatimuksiasi ja etsi pannu, joka ei pilaa ruoanlaittoponnistuksiasi.
- Kuten edellä todettiin, teräspannu saa luonnostaan tarttumattoman pinnan, kun se on poltettu kunnolla ja sitä on käytetty joka kerta.
- Jos et halua odottaa, voit valita laadukkaan pannukakkupannun, joka on valmistettu alumiinista ja jossa on tarttumaton pinnoite, joka takaa paahtumattoman lopputuloksen mutta on alttiimpi naarmuille.
- Valurautapannu sen sijaan kestää sukupolvia, mutta sen tarttumattomuusominaisuuksia on usein parannettava pienellä määrällä rasvaa.
Laadukkaat vääntimet ja lastat.
3.2 Koolla on väliä!
Voit valmistaa pannulla esimerkiksi 3 isompaa pannukakkua, 7 pienempää tai jopa 30 minipannukakkua! Se on sinusta kiinni, minkä kokoisia haluat.
Mutta mitä me sanomme, taikinan kulutus pannulla ja yleinen "rikkaus" lautasella on plus tai miinus samanlainen, ja kyse on enemmän esteettisestä ja puhtaasti subjektiivisesta vaikutelmasta. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kyse on siitä, kuinka moni innokas ruokailija nauttii annoksensa.
3.3 Teetkö ruokaa kaasulla, sähköllä vai induktiolla? Varmista, että fritter sopii keittotasollesi!
- Kaikki pannut eivät sovellu induktiokäyttöön, joten ole varovainen ja valitse pannut, jotka on valmistettu ferromagneettisesta materiaalista - ruostumattomasta teräksestä, valuraudasta, teräksestä jne.
- Induktiokeittotasoja lukuun ottamatta sinun ei tarvitse olla kovin huolissasi, sillä useimmat pannukakkukoneet pärjäävät kaasu-, keraamisilla ja sähkölevyillä.
Yksi hyvä pannukakku riittää: panosta luotettuihin tuotemerkkeihin.
Markkinoilla on lukemattomia keittiövälineiden valmistajia, ja monet niistä tarjoavat paistinpannuja. Eri tuotemerkit eroavat toisistaan paitsi hinnaltaan myös laadultaan. Jos etsit laitteita, joista voit nauttia vuosia, odota hieman korkeampaa hintaa, mutta pannupannu palkitsee sinut vertaansa vailla olevalla kestävyydellä. Me Kulinassa valitsemme hyväksi todettuja tuotemerkkejä, joita ostamme ja käytämme itse.
Lopullinen yhteenveto
Voit hemmotella itseäsi tai koko perhettä pannukakuilla (ei vain) aamulla.
- Varmistaaksesi, että tämä herkku ei koskaan tuota pettymystä eikä sinun tarvitse tehdä liikaa töitä, varustaudu :llapannukakkupannu, johon taikina ei tartu. Valitse alumiinista, teräksestä tai valuraudasta valmistetut pannut.
- Älä unohda yhteensopivuutta keittolevyn kanssa, varsinkin jos käytät induktiokeittoa.
- Koon osalta valitse puhtaasti
.mieltymystesi ja ruokailijoiden määrän mukaan.