Tiesitkö, että kannelliset kattilat säästävät energiaa nopeuttamalla keittämistä jopa 30 %? Tämä johtuu siitä, että lämpö kerääntyy kannen alle. Mutta on myös totta, että ruoanlaitto kannella ei sovi kaikille ruokalajeille. Siksi meillä on tärkeää tietoa sekä kannellisista pannuista että niissä ruoanlaitosta.
- Lasikannet sallivat sinun seurata koko kypsennysprosessia ilman, että sinun tarvitsee nostaa niitä. Lisäksi ne ovat kestäviä, uunikäyttöön sopivia ja astianpesukoneen kestäviä.
- Lasi on luonnostaan haurasta ja siksi altista rikkoutumaan. Lasikannet ovat yleensä raskaampia.
- Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kannet kestävät hyvin naarmuja, korroosiota ja korkeita lämpötiloja. Ne ovat astianpesukoneen ja uunin kestäviä ja yleensä kevyempiä kuin lasiset.
- Ne ovat läpinäkymättömiä, joten jos haluat tarkistaa ruokasi, sinun on nostettava kansi, mikä voi häiritä kypsennysprosessia.
- Silikonikannet ovat kevyitä ja joustavia, joten niitä on helppo säilyttää. Ne kestävät myös korkeita lämpötiloja ja soveltuvat käytettäväksi uunissa, jopa mikroaaltouunissa.
- Silikoni on ruostumattoman teräksen tavoin läpinäkymätöntä. Astianpesukoneessa pestynä silikonikannet voivat imeä itseensä pesussa syntyviä hajuja.
Kannelliset pannut: tyypit ja käyttötarkoitukset
Valurautapannut, joissa on kansi
Ne soveltuvat erinomaisesti pitkäaikaiseen käyttöön ja lämmön tasaiseen jakautumiseen. Ne soveltuvat myös uunissa paistamiseen. Ne ovat kuitenkin painavia ja vaativat erityistä huolellisuutta.
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut, joissa on kansi
Ne ovat naarmuuntumattomia ja soveltuvat monenlaisiin ruoanlaittosovelluksiin. Ne saattavat kuitenkin vaatia enemmän rasvaa, jotta ruoka ei ruskistuisi.
Tarttumattomat pannut, joissa on kansi
Niitä voidaan siis kypsentää lähes ilman rasvaa, ja ne on helppo puhdistaa. Ne ovat kuitenkin herkkiä naarmuuntumaan ja niiden pinta voi vaurioitua korkeissa lämpötiloissa.
Teräspannut, joissa on kansi
Ne ovat kestäviä, monipuolisia ja niiden pinta on luonnostaan tarttumaton, kun niitä käsitellään oikein. Ne ovat yleensä painavia, voivat helposti ylikuumentua ja vaativat erityistä huolenpitoa.