Steel: Se on kevyempää kuin valurauta, mutta silti melko raskasta. Sen etuna on, että se kuumenee nopeasti ja jakaa lämmön tasaisesti koko pinnalle, mikä tekee siitä ihanteellisen välineen lihan valmistukseen. Teräspihvipannunkin kohdalla on kuitenkin noudatettava tiettyjä puhdistus- ja jälkihoitosääntöjä. Lue kaikki teräspannuista.
Litium: Se on raskas, mutta samalla erittäin kestävä ja ennen kaikkea se pystyy pitämään korkean lämpötilan vakaana pitkään, mikä on välttämätöntä pihvien ja muun lihan valmistuksessa. Valurautaisilla pihvipannuilla on otettava huomioon, että ne vaativat erityistä huoltoa. Ota selvää lisää valurautapannuista.
Ruostumaton teräs: Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pihvipannu on loistava valinta kaikille mukaville kokkaajille, sillä siinä yhdistyvät nopean ja tasaisen kuumenemisen, suhteellisen helpon puhdistettavuuden ja vähäisen huollon edut. Haluatko tietää lisää ruostumattomasta teräksestä valmistetuista pannuista?
Tarttumattomat pinnat: Jos olet tarttumattomien pintojen ystävä, tartu esimerkiksi titaaniseen pihvipannuun. Se miellyttää taatusti, koska se on kevyt ja helppo puhdistaa, ja useimmat valmistajat ilmoittavat sen olevan jopa astianpesukoneen kestävä. Totuus on kuitenkin se, että tarttumattomat pannut eivät sovellu hyvin korkeiden lämpötilojen saavuttamiseen, jotka ovat välttämättömiä täydellisten pihvien valmistamiseksi. Tunne tarttumattomat pannut.
Miksi kotitekoinen pihvisi ei maistu samalta kuin suosikkiravintolassasi? Salaisuus voi olla pannussa. Mehukas sisus ja täydellinen kuori? Ainoa tapa saavuttaa juuri tämä on oikea pannu. Useimmat ammattikokit suosittelevat pihveille teräksestä tai valuraudasta valmistettua pannua. Selitämme miksi ja tarkastelemme muiden materiaalien etuja ja haittoja.
Parhaat pihvipannut asiakasarvostelujemme mukaan
- Koko: Koon valinta riippuu puhtaasti siitä, kuinka monelle ihmiselle aiot valmistaa ruokaa. Muista, että mitä pienempi pannu, sitä kevyempi se on, sitä helpompi se on puhdistaa ja myös säilyttää.
- Yhteensopivuus: Älä unohda tarkistaa, sopiiko pihvipannu keittotyypillesi.
- Nauhoitus: Jos hankit pihvigrillipannun, sen pohjassa on tyypilliset uurteet, jotka vähentävät lihan tarttumisriskiä kypsennyksen aikana.
Miten puhdistaa pannu pihvien grillaamisen jälkeen?
Litium: Jäähdytyksen jälkeen pyyhi paperipyyhkeellä tai hankaa jäykällä harjalla ruokajäämien poistamiseksi. Älä käytä pesuaineita. Kuivaa ja öljyä sitten pannu.
Teräs: Jäähdytyksen jälkeen pyyhi paperipyyhkeellä, jos tämä ei riitä, puhdista lämpimällä vedellä ja pehmeällä sienellä välttäen hankaavia aineita. Sitten kuivaa ja voit hieroa öljyllä.
Ruostumaton teräs: Poista jäähtymisen jälkeen suuremmat ruokajäämät ja pese sitten lämpimällä vedellä ja pienellä määrällä pesuainetta pehmeällä sienellä. Kuivaa lopuksi huolellisesti.
Tarttumaton pinta: Käytä pehmeää sieniä ja mietoa pesuainetta tai laita astianpesukoneeseen. Vältä kaikkia hankaavia puhdistusaineita. Kuivaa huolellisesti.
Noudata aina valmistajan ohjeita, kun puhdistat pihvipannua.
- Harvinainen: 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Puolikypsä: 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Medium: 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Hyvin kypsä: vähintään 5 minuuttia per puoli.