Pihvi paistinpannulla: Askel askeleelta


Täydellisen pihvin valmistaminen on yhdistelmä laadukkaita raaka-aineita, oikeaa pannua, oikeaa tekniikkaa ja kärsivällisyyttä. Näitä ohjeita noudattamalla saavutat tuloksen, joka miellyttää paitsi sinua, myös kaikkia pöydässäsi istuvia herkkusuita.

jak pripravit dokonaly steak
1. Valitse laadukasta lihaa

Maukas pihvi alkaa laadukkaasta lihasta. Valitse kypsytettyä naudanlihaa, mieluiten korkeasta sisäfileestä tai ulkofileepihvistä. Tärkeää on niin sanottu marmoroituminen, ohut rasvakerros lihassyiden välissä, joka takaa mehukkuuden ja maun. Leikkaa liha terävällä veitsellä 2,5 - 4 cm:n korkuisiksi viipaleiksi.

2. Anna lihan levätä

Ota liha jääkaapista ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin 30 minuutista tuntiin ennen paistamista. Näin varmistetaan tasainen ruskistuminen.

3. Kuumenna pannu

Täydellinen pihvi tarvitsee todella korkean lämpötilan. Pan siten esilämmitä korkealla, kunnes se alkaa savuamaan, tämä voi kestää 5-10 minuuttia, valurautapannuilla jopa kauemmin. Varmista, että liha on todella kuumaa ennen kuin laitat sen pannulle. Vain näin liha ei tartu pannuun ja muodosta sille ominaista kuorta.

Laadun pannut

Varo boosteria

Vaikka sinua saattaa houkutella käyttää tehosterokotinta induktioliedellä ajan säästämiseksi, jätä se tällä kertaa rauhaan. Pannu tarvitsee kyllä korkean lämpötilan, mutta tehostimen käyttö saattaa nostaa lämpötilaa niin nopeasti, että pannu ylikuumenee ja aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita. Lisäksi turboahdin voi johtaa epätasaiseen lämmönjakautumiseen ja siten epätasaisesti kypsennettyyn pihviin.


Video-ohjeet
Täydellisen pihvin valmistuksen salaisuus
Olitpa sitten kokenut grillimestari tai aloittelija keittiössä, näytämme, miten valmistat täydellisen pihvin - mehukkaan, murean ja täynnä makua.
Vinkkimme
Lue myös
->
top panev na steak
Mikä on paras pihvipannu?
Useimmat ammattikokit suosittelevat teräksestä tai valuraudasta valmistettua pannua, eikä ruostumatonkaan teräs ole huono vaihtoehto. Tarttumattomia pintoja kannattaa kuitenkin välttää, sillä niillä ei yksinkertaisesti saa aikaan täydellistä kuorta.

Parhaat pihvipannut asiakkaiden arvostelujen mukaan

jak pripravit dokonaly steak
4. Kuiva

Vältä lihan pesemistä ennen paistamista. Lihaan pääsee vettä, mikä häiritsee huomattavasti koko kypsennysprosessia. Taputtele sen sijaan pihvi kuivaksi paperipyyhkeellä ennen paistamista.

5. Maku

Laadukkaan pihvin valmistamiseen ei tarvitse käyttää marinadia. Lihalla on luonnollinen, omaleimainen maku, jonka marinointi tukahduttaisi tarpeettomasti. Hiero pihvi yksinkertaisesti juuri ennen kypsennystä .oliiviöljy, mahdollisesti Suola ja ripottele päälle vastajauhettua juustoa.Pippuri.

6. Paahtoleipä

Laita liha kuumalle pannulle - jos se alkaa sihistä ja paistaa, kaikki on kunnossa. Liha vetäytyy kunnolla sisään ja muodostaa kuoren, mutta se pysyy sisältä mehukkaana. Älä säikähdä, jos liha jää aluksi kiinni, äläkä todellakaan yritä vetää sitä irti. Jonkin ajan kuluttua se irtoaa pannun pinnasta, ja voit kääntää sitä mukavasti. Käytä kääntämiseen kääntäjää, mutta älä koskaan tökkää lihaa, sillä mehut valuvat ulos.

kdy se soli steak

Milloin pihvi suolataan?

Voit suolata ja pippuroida kahdessa vaiheessa. Joko sen jälkeen, kun pihvi on kypsennetty, tai juuri ennen kuin laitat lihan pannulle. Jos tekisit sen aikaisemmin, liha päästäisi mehunsa, pihvi palaisi ja sisältä tulisi kuiva.

Kuinka kauan pihvi paistetaan?

Kypsennysaika riippuu aina pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Yleisesti ottaen:

  • Harvinainen: 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Keskipaistettu: 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Medium: 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Medium well: 4,5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Hyvin tehty: 5 minuuttia kummaltakin puolelta.


Laadukkaat lihalämpömittarit

jak opect steak
8. Anna pihvin levätä

Anna pihvin levätä lämmössä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua. Vain näin siitä tulee todella mehukas. Se voi jäädä joko kuumennetulle pannulle kannella peitettynä tai laittaa folioon uuniin. Uunin saa lämmittää vain 100 °C:een.

Jos olet päättänyt suolata lihan valmistuksen jälkeen, tee se juuri ennen lihan lepuuttamista. Voit myös lisätä voita ja yrttejä tässä vaiheessa.

9. Tarjoile

Tarjoile pienemmät pihvit :llä.tyylikkäät lautaset kokonaisina, kun taas suuremmat leikataan noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

omacky ke steakum
Mitkä lisukkeet ja kastikkeet sopivat pihvien kanssa?

Mehevä pihvi on selvästi lautasen pääsankari, mutta hyvin valittu lisuke ja kastike voivat kohottaa makuelämystä. Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin makuja, joten olemme poimineet muutamia klassikkovinkkejä:

  • Perunoita kaikentyyppisinä, myös ranskalaisia perunoita ja perunamuusia.
  • Grillattuja ja tuoreita vihanneksia.
  • Paahdetut tai grillatut sienet.
  • Sipulit renkaina tai myös karamellisoituna.
  • Tuoretta leipää, focacciaa yrttien tai oliivien kera sekä valkosipulipatonkia.
  • Kermainen kastike, jossa on murskattua pippuria ja tilkka brandya, korostaa täydellisesti lihan makua.
  • Valkosipuli-yrttivoi tuo pihviin lisää makua.
  • Mausteinen Chimichurri-kastike on myös klassikko.


Suositut pihviveitset

FAQ
Useimmin kysytty kysymys
Mistä tiedän, onko pihvi kypsennetty halutulla tasolla?
Luotettavimmin :n avulla.lämpömittari lihan päällä, sillä edellytyksellä, että kypsennetty pihvi on tässä lämpötilassa:
Harvinainen: 50-52 °C
Puolikypsä: 57-60 °C
Medium: 63-68 °C
Keskikokoinen: 68-72 °C
Hyvin tehty: vähintään 74 °C
Onko parempi paistaa pihvi pannulla vai grillata se?
Molemmilla menetelmillä on omat etunsa. Pannulla paistaminen mahdollistaa paremman lämpötilan hallinnan ja tasaisen kuoren. Grillaus puolestaan antaa lihalle sen tyypillisen savuisen maun. Valinta riippuu mieltymyksistäsi ja käytettävissäsi olevista laitteista.
Pitääkö pihviliha marinoida?
Laadukasta lihaa ei tarvitse marinoida. Sillä on luonnollinen maku, jonka marinadi voisi tukahduttaa. Riittää suola, pippuri ja oliiviöljy juuri ennen paistamista.
Millainen liha on parasta pihviä varten?
Paras pihviliha on peräisin hyvin kypsytetyistä naudanlihapaloista, kuten ulkofileestä, sisäfileepihvistä, rib-eye-pihvistä, kylkipihvistä tai filet mignonista. Myös marmoroituminen - rasvainen suonitus, joka takaa lihan mehukkuuden ja maun - on tärkeää.