- Pese uusi pannu kuumalla vedellä käyttäen pehmeää sientä ja hieman astianpesuainetta. Poista näin mehiläisvahakerros pannun molemmilta puolilta. Tämä vaha suojaa pannua ruostumiselta säilytyksen aikana.
- Kuivaa pannu huolellisesti. Valitse levy, joka vastaa pannun pohjan kokoa.
- Kuumenna pannua keskilämmöllä. Kaada pannulle noin 1 mm öljyä ja kuumenna sitä, kunnes öljy alkaa savuamaan (kääntele pannua polttamisen aikana niin, että öljy pääsee myös pannun sisäreunoille).
- Noin kolmen minuutin kuluttua pannun pinta alkaa tummentua. Noin kymmenen minuutin kuluttua se alkaa savuta ja sisäpuoli muuttuu ruskeaksi (katso video). Ruskea on pannun oikea väri. Ei, pannusta ei tule enää koskaan hopeista.
- Anna pannun jäähtyä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla.
- Polttamisen voi tehdä useita kertoja. Jos sinusta tuntuu, että alkuperäinen polttaminen oli riittämätön, voit toistaa prosessin.
- Pannu tummuu jokaisella käyttökerralla. Yksinkertaisesti sanottuna mitä enemmän hiiliteräspannua käytetään ja mitä tummempi se on, sitä paremmat sen ominaisuudet ovat.
Opas ensiaskeleisiin teräspannun kanssa
Hiiliteräspannuissa on luonnostaan tarttumaton pinta, ja ne voivat kestää eliniän. Ne tarvitsevat kuitenkin alussa hieman huoltoa, jotta voidaan varmistaa, että ne palvelevat sinua hyvin.


- Älä pese sitä astianpesukoneessa. Älä liota sitä.
- Jos mahdollista, älä pese pannua ollenkaan. Riittää, kun pyyhit sen talouspaperilla, jossa voi olla tippa öljyä.
- Jos sinun on pestävä pannu, pyyhi se välittömästi kuivaksi, äläkä jätä sitä kuivumaan itsestään. Jos mahdollista, peitä pannu sitten ohuella öljykerroksella pinnan suojaamiseksi.
- Älä käytä erittäin nopeaa lämmitystä – eli siis tehostinta induktioliedellä tai korkeinta asetusta muilla liesillä! Käytä aina vain keskilämpötiloja.
- Älä ylikuumenna pannua, jos se on tyhjä.

Muista, että hiiliteräspannuille sopivat parhaiten kasviöljyt, joilla on korkea savupiste. Nämä ovat öljyjä, jotka kestävät korkeimpia lämpötiloja, kuten rapsi- tai auringonkukkaöljy.
Kuumenna pannua riittävästi ennen paistoa. Tämä on ainoa tapa estää ruokaa tarttumasta kiinni pannuun. Varmista, että levyn koko vastaa pannun pohjan kokoa.
Kypsennä ruokaa keskilämmöllä. Korkea lämpö aiheuttaa ruoan tarttumista pannuun ja palamista.
Älä käännä aineksia liian aikaisin, vaan anna riittävästi aikaa, että niiden päälle muodostuu kuori, jotta ne irtoavat pannun pinnalta.
Suosituimmat teräspannut asiakasarvioidemme mukaan
