Induktiokeittolevyt ovat nykyaikaisia, nopeita ja taloudellisia. Nykyään induktiokeittäminen on laajalle levinnyt, mutta tähän lämmönlähteeseen liittyy kuitenkin monia kysymyksiä ja myyttejä. Vastataan yhdessä yleisimpiin induktiota koskeviin kysymyksiin ja selvitetään asia lopullisesti.
1. Miten induktio toimii?
Sähkömagneettinen induktio on hyvin mielenkiintoinen fysikaalinen ilmiö, joka löydettiin 1800-luvun alussa. 1900-luvun alussa yritettiin patentoida ensimmäiset induktioliedet, mutta tuloksetta. Induktioliesien massatuotanto alkoi vasta monia vuosia myöhemmin.
Toisin kuin muissa keittimissä, lämpö tuotetaan suoraan astian seinämään. Lasilevyssä on kela, jonka läpi kulkee vaihtovirta, joka synnyttää sähkömagneettisen kentän, jota myös levyn päällä oleva kattila häiritsee. Materiaalin resistanssin vuoksi tapahtuu energiahäviötä, joka tässä tapauksessa on toivottua, koska se ilmenee lämpönä.
2. Mitkä keittoastiat soveltuvat induktiokäyttöön?
Kun ostat induktiolieden, sinun ei välttämättä tarvitse heittää kaikkia astioita pois. Voit tarkistaa keittoastioiden sopivuuden helpolla kokeella. Tarvitset vain yksinkertaisen magneetin. Jos magneetti tarttuu keittoastiaan, se soveltuu induktiokeittoon.