Teräspannu johtaa lämpöä erinomaisesti, on kestävä ja säännöllinen käyttö parantaa sen ominaisuuksia, mikä tekee siitä lähes kuolemattoman. Laadukkaita teräspannuja toimittavat markkinoillemme sellaiset yritykset kuin .De Buyer a FisslerNiiden laatu on tinkimätön ja niiden ajaton ulkonäkö tekee niistä sopivia kaikkiin keittiöihin.
- Entä uusi teräspannu?
Ennen ensimmäistä käyttökertaa teräspannu on sytytettävä. Tarvitset ruokaöljyä, kaada noin senttimetrin kerros pannulle ja kuumenna. Kun öljy alkaa savuta, pyörittele pannua, jotta se paistuu kaikkialla. Pyyhi lopuksi pannu paperipyyhkeellä.
Suola tekee sinulle saman palveluksen. Laita pannulle kilo tai kaksi suolaa pannun koosta riippuen. Käännä pannu kovalle ja anna sen kuumentua puoli tuntia, suolan on savuttava. Kaada lopuksi suola pois ja pyyhi liinalla. - Teräspannun säännöllinen huolto
Terästä on suhteellisen helppo huoltaa. Tarvitset vain sienen ja astianpesuainetta. Vältä ehdottomasti hankaavaa hiekkaa, lankakankaita ja erityisesti astianpesukonetta. Älä koskaan anna pannun kastua, sillä se voi ruostua. Polta palovammat pois öljyllä, joka poistaa ne helposti. - Jotta teräspannu kestäisi pitkään
Teräs ei todellakaan ole veden ystävä, joten älä koskaan jätä pannua kuivumaan pesun jälkeen. Pidä se aina täysin kuivana ja puhtaana. Ylläpidä pintaa ruokaöljyllä, ja voit polttaa sen aika ajoin uudelleen. Teräs tummuu säännöllisessä käytössä, mutta se ei ole huono asia. Päinvastoin, se on merkki hyvin käytetystä pannusta. Lue lisää teräspannuista.