de Buyer -japanilainen Santoku-veitsi FIBRE KARBON 2 17 cm
Code: DB428117Related products
Product detailed description
POPIS
De Buyerin Fibre Karbon 2 -malliston japanilaisessa veitsessä on korkea ja pitkä terä, joka on erittäin terävä. Santoku-veitsi on yleiskäyttöinen - ihanteellinen viipalointiin, pilkkomiseen ja silppuamiseen. Se sopii vihanneksille, lihalle, kalalle ja yrteille. Aasialaisessa keittiössä sitä käytetään pääasiassa vihannesten viipalointiin ohuiksi nuudeleiksi ja lihan leikkaamiseen pieniksi paloiksi nopeaa valmistusta varten WOK-pannulla.
Terä on valmistettu korkealaatuisesta saksalaisesta ruostumattomasta teräksestä X50CrMoV15 (erikoisveitsiteräs), jonka kovuus on 56 HRC (Rockwellin kovuusasteikko). FK2-sarjassa on ainutlaatuinen järjestelmä, jolla veitsi tasapainotetaan kokin tarpeiden mukaan. Ruuvaa vain kahvassa oleva ruostumattomasta teräksestä valmistettu jalka irti ja poista tarvittava määrä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja inserttejä.
Veitsen kahva on valmistettu käsin hiilikuitua kerrostamalla. Tämä tekee siitä erittäin kestävän ja vahvan, ja se antaa mukavan ja mukavan otteen, joka mahdollistaa väsymättömän viipaloimisen. Suojus suojaa sormia. Suosittelemme vain hellävaraista käsinpesua ja säännöllistä huoltoa teroittimella ja veitsen teroittimella. Veitsiteline on ihanteellinen veitsien turvalliseen säilytykseen.
TEKNISET TIEDOT
Veitsen pituus: 32 cm
Terän pituus: 17 cm
Materiaali: erikoisveitsi nocel, hiilikuitu (kahva)
Väri: hopea, musta (kahva)
EDUT JA HAITAT
Santoku-veitsellä on monipuolinen käyttö. Terä on erittäin terävä. Veitsen terä on valmistettu korkealaatuisesta saksalaisesta ruostumattomasta teräksestä. Ainutlaatuinen järjestelmä veitsen tasapainottamiseksi kokin tarpeiden mukaan. Suojus suojaa sormia. Sujuva siirtyminen suojuksen ja kahvan välillä. Ergonominen kahva tarjoaa turvallisen, mukavan ja miellyttävän otteen väsymättömään työskentelyyn. Veitsi soveltuu myös ammattikäyttöön. |
KÄYTÄNNÖN NEUVOJA
Astianpesukoneen kestävä: EI
Pese veitsi aina vain kylmällä vedellä, jotta terävyys säilyy pidempään.
ERO TEROITUSKIVEN, VEITSEN TEROITTIMEN JA TEROITUSKIVEN VÄLILLÄ
Käytä veitsen teroitinta säännöllisen huollon yhteydessä - ennen jokaista veitsen käyttökertaa. Käytä teroitinta tai teroituskiveä kuitenkin vain silloin tällöin, kun veitsi on todella tylsä.
VEITSILAUTANEN
Veitsenteroitinta käytetään veitsien säännölliseen huoltoon. Veitsen teroittimella voit palauttaa veitsien alkuperäisen terävyyden nopeasti ja helposti. Käytä teroitinta terän huoltoon. Jo tylsään veitseen ei ole helppo saada terävää reunaa - tässä tapauksessa valitse veitsen teroitin tai teroituskivi. Teroittimessa on kahva, ja hiontaosassa voi olla hienompi tai karkeampi pinta. Teroitin ei ole käytännöllinen liian suurten veitsien huoltoon.
Hiomakiven hiontaosa voidaan valmistaa eri materiaaleista - timantista, keraamisesta, erikoisleikkausteräksestä jne. Valitse teroitusosan pituus teroitettavien veitsenterien pituuden mukaan. Meillä on teroittimia, joissa on teroitusosat 20 cm:stä aina 31,5 cm:iin asti - erityinen teurastajan teroitin suurten veitsien teroittamiseen.
Veitsen teroitus hiomakivellä
Pidä teroitinta pystysuorassa toisessa kädessä ja veistä toisessa kädessä (noin 20° kallistettuna teroittimen pintaan nähden). On parasta käyttää tukea (esim. pöytää ja pyyhettä, jotta teroitin ei liukastuisi), jotta kulma pysyy samana terän koko pit uudelta ja teroitus pysyy tarkkana. Teroittimella työskentely vaatii harjoittelua, jotta vältytään terän ei-toivotuilta hampailta. Vedä veitsi kantapäästä kärkeen terää vasten ja toista sama terän toisella puolella (20 kertaa kummallakin puolella). Yritä pitää veitsen ja teroittimen välinen kulma samana äläkä työnnä liian kovaa.
BROUSEK TO KNIFE
Veitsen teroitinta käytetään veitsen alkuperäisen terävyyden palauttamiseen. Toisin kuin veitsenteroitin, se voi käsitellä myös tylsiä veitsiä. Veitsenteroitin sisältää eri materiaaleista valmistettuja hiomalaikkoja, joilla venytät veistä. Veitsien teroittaminen veitsenteroittimella on siis erittäin helppoa ja nopeaa. Aja terää koko veitsen pituudelta hiomalaikalla muutaman kerran, ja sinulla on taas täysin terävä veitsi. Teroitinta tarvitsee käyttää vain kerran kuukaudessa tai jos veitsi on jo tylsä. Veitsen teroitin riittää säännölliseen huoltoon ennen viipalointia.
RUSKEA KIVI
Veitsen teroituskiven pinnassa on tietty karkeus. Mukana on myös kaksijakoinen hiomakivi, jonka toinen puoli on karkea ja toinen puoli hieno. Teroituskiveä käytetään veitsien alkuperäisen terävyyden palauttamiseen - veitsenteroittajana. Hiontakivi on kostutettava ennen käyttöä, ja veitsenterät on asetettava oikeaan kulmaan sitä vasten (noin 12-15°).
Veitsen teroitus hiomakivellä
Aseta veitsen terä kiven toiseen päähän ja vedä veistä tasaisesti hieman oikealle terää vasten. Käännä veitsi ja vedä samalla tavalla mutta vastakkaiseen suuntaan. Pyyhkäise aina koko terän pituudelta. Varo kuitenkin, ettei terä jää kiinni hiomakiven reunaan. Vedä veitsestä kuin yrittäisit leikata ohuen siivun veitsestä. Älä paina veistä liikaa. Hio ensin karkeammalla pinnalla ja sitten hienommalla pinnalla terän tasoittamiseksi ja purseiden poistamiseksi.
HIOMAKIVEN KARKEUS
Valitse hiomakiven karkeus veitsen käyttötarkoituksen mukaan. Terä on hiottu hiomakivellä, jossa on karkeampi reuna, joka on ihanteellinen pehmeiden ja kuitumaisten ainesosien, kuten vihannesten tai lihan, leikkaamiseen. Hienommilla hiomakivillä (joiden karkeus on pienempi) saadaan sileä reuna, joka soveltuu leikkaamiseen pikemminkin painamalla kuin vetämällä, esim. pilkottaessa tai nyljettäessä. Tuloksena syntyvä särmä riippuu hiomakiven karkeudesta ja kulmasta, jossa teroitat veitsen.
Hiontakiven karkeus (karkeusaste) ilmoitetaan numerolla, joka vastaa seulan silmien lukumäärää tuumaa (25,4 mm) kohti, jonka läpi hioma-aine vielä putoaa seulonnan aikana. Näin ollen mitä suurempi numero, sitä tiheämpi seula ja sitä hienompi hioma-aine. Kansainvälisissä standardeissa FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) ilmoitetaan raekoko, katso taulukko:
FEPA:n mukainen raekoko |
Sanallinen nimi |
7, 8, 10, 12 |
rough |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
rough |
36, 40, 46, 54, 60 |
medium |
70, 80, 90, 100, 120 |
fine |
150, 180, 220, 240 |
hyvin herkkä |
280, 320, 400, 500, 600 |
erityisen herkkä |
800, 1000, 1200 |
erittäin hieno |
Lähde: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/
KESÄKÄÄRYLEIDEN RESEPTI
Ainesosat
2 pakettia riisipaperia (min. 20 kpl), 1 paketti riisi lasinuudeleita, 1 jäävuorisalaatti, 1 nippu kevätsipulia, 400 g broilerin rintaa, 2 porkkanaa, 1 kaalikala, 1 paketti soijanalkuja, salaattikurkku, pala inkivääriä, chilipippuria, kalakastiketta, limettiä, makeaa chilikastiketta, korianteria, minttua, suolaa
Menettely
1. Keitä liha inkiväärin kanssa ja mausta kalakastikkeella, valuta ja anna jäähtyä keittämisen jälkeen.
2. Keitä nuudeleita noin 2-3 minuuttia.
3. Valuta keitetyt nuudelit ja anna niiden liota kylmässä vedessä.
4. Leikkaa vihannekset hienoiksi nuudeleiksi ja suolaa ne kevyesti, jotta niistä irtoaa hieman vettä.
5. Pilko liha hienoiksi paloiksi, valuta nuudelit ja sekoita ne lihan joukkoon, mausta kalakastikkeella, korianterilla, limemehulla ja chilillä. Voit myös lisätä soijakastiketta.
6. Liota riisipaperia haaleassa vedessä muutaman sekunnin ajan ja aseta se lautaselle.
7. Aseta maustetut nuudelit ja vihannekset pohjalle, taita reunat sisään ja rullaa.
8. Anna rullien kuivua hetki ja tarjoile sitten makean chilikastikkeen kanssa, johon on hienonnettu muutama mintunlehti.
Astianpesukoneen kestävä: kyllä
Additional parameters
Category: | Japanilaiset veitset |
---|---|
Weight: | 0.26 kg |
K překladu: | CZ AUTO |
Tuotesarja: | De Buyer Fiber Carbon |
Materiaali: | Teräs |
Koko: | 17 cm |
Tuotetyyppi: | Japanilainen ja santoku-veitsi |
Terän pituus: | 17 cm |
Väri: | Hopeinen |
Kpl setissä: | 1 ks |
Margin: | D |
Valmistaja: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ de Buyer je francouzský výrobce vysoce kvalitního kuchyňského vybavení |
Společnost de Buyer byla založena před téměř 190 lety ve francouzském Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na své kořeny, obhajuje tradici a kvalitu francouzského designu do dnešních dnů. Výroba nádobí je ze značné části dělána ručně a svou roli hraje i po desetiletí předávané know-how.
De Buyer je tradiční rodinná firma založená roku 1830 ve Francii, která navrhuje a vyrábí prvotřídní gastronomické potřeby jako např. hrnce, kastroly, pánve nebo různé kuchyňské náčiní. Výrobky de Buyer jsou exportovány do více jak 95 zemí po celém světě a značka je též považována za významného inovátora, přihlašujícího tucet nových patentů ročně. Mezi nejvýznamnější inovace v posledních letech patří měděné nádobí PRIMA MATERA. Tato exkluzivní série se speciálním feromagnetickým dnem zprostředkovává tepelné vlastnosti měděného nádobí také pro majitele indukčních sporáků.