Maukas pihvi alkaa laadukkaasta lihasta. Valitse kypsytettyä naudanlihaa, mieluiten korkeasta sisäfileestä tai ulkofileepihvistä. Tärkeää on niin sanottu marmoroituminen, ohut rasvakerros lihassyiden välissä, joka takaa mehukkuuden ja maun. Leikkaa liha terävällä veitsellä 2,5 - 4 cm:n korkuisiksi viipaleiksi.
Ota liha jääkaapista ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin 30 minuutista tuntiin ennen paistamista. Näin varmistetaan tasainen ruskistuminen.
Täydellinen pihvi tarvitsee todella korkean lämpötilan. Pan siten esilämmitä korkealla, kunnes se alkaa savuamaan, tämä voi kestää 5-10 minuuttia, valurautapannuilla jopa kauemmin. Varmista, että liha on todella kuumaa ennen kuin laitat sen pannulle. Vain näin liha ei tartu pannuun ja muodosta sille ominaista kuorta.
Varo boosteria
Vaikka sinua saattaa houkutella käyttää tehosterokotinta induktioliedellä ajan säästämiseksi, jätä se tällä kertaa rauhaan. Pannu tarvitsee kyllä korkean lämpötilan, mutta tehostimen käyttö saattaa nostaa lämpötilaa niin nopeasti, että pannu ylikuumenee ja aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita. Lisäksi turboahdin voi johtaa epätasaiseen lämmönjakautumiseen ja siten epätasaisesti kypsennettyyn pihviin.