Tarvitaanko todella erityistä pannukakkupannua vai pärjäämmekö yleisellä pannukakkupannulla? Tämä kysymys askarruttaa ilmeisesti monia pannukakkujen ystäviä. Oppaassamme yritämme ratkaista tämän dilemman ja samalla neuvomme, miten voit valita ihanteellisen pannunalustan tarpeisiisi. Jotta kotitekoiset pannukakut olisivat aina herkullisia!
1. Miksi erityinen pannukakkulautanen kannattaa (ja miten sellainen valitaan)?
5 SYYTÄ HANKKIA KOTIIN PANNUKAKKULAUTANEN
- Täydellisen muotoinen, matalat reunat helpottavat taikinan kaatamista ja pannukakkujen kääntämistä.
- Monipuolinen käyttö - voidaan käyttää myös munakkaisiin, perunapannukakkuihin tai pannukakkuihin.
- Ergonominen kahva mahdollistaa miellyttävän pitämisen ja pannukakkujen kääntämisen.
- Tarttumaton pinta ohuille pannukakuille ilman palamista ja repeämistä.
- Raskas metallipohja takaa optimaalisen lämmön johtumisen ja tasaisen ruskistumisen.
Tavalliset, korkeareunaiset pannut eivät sovellu pannukakkujen valmistukseen. Helppo taikinan käsittely, taitava kääntäminen ja ennen kaikkea tasaisesti kypsennetyt pannukakut, kuten ravintolassa, ovat tärkeimmät syyt ostaa erityinen pannukakkupannu. Sijoitus maksaa itsensä takaisin reilusti.
OTTAA HUOMIOON MUUTAMIA AVAINTEKIJÖITÄ ENNEN VALINTAA
- Yhteensopivuus lieden kanssa - soveltuuko se kaasu-, sähkö-, keraamiselle tai induktioliedelle.
- Tarttumaton pinta - tämä on ehdoton edellytys pannukakkuja tehtäessä, jotta ne eivät repeä paistinpannulla.
- Materiaali - Valitse hyväksi todetuista materiaaleista, kuten teräksestä (raudasta), titaanista ja laadukkaista pannuista, joissa on alumiinisydän ja kestävä tarttumaton pinta.
- Koko
- valitse taitosi ja annosten määrän mukaan (suosituin koko 24-30 cm). - pannun korkeus - sivujen optimaalinen korkeus on 2 - 10 mm.
- Kahva - pitkä, mukava ja eristetty, jotta pannusta saa otteen myös kuumana.
2. Parhaat materiaalit pannukakkupannuille - vertailu ja vinkit
Kun valitsetlaadukkaat pannukakkupannut sopivan materiaalin valinta on avainasemassa. Jokaisella materiaalilla on erityisominaisuuksia, jotka vaikuttavat pannun suorituskykyyn. Puhutaan materiaaleista, kuten teräksestä, titaanista ja alumiinista.
Teräksiset pannukakkupannut
Teräksinen pannukakkulautanen - klassinen ja kestävä valinta, jolla on erinomainen lämmönjohtavuus ja joka kestää koko eliniän.
Titaanipannukakkupannut
Titaanipannukakkulevy - kevyt, erittäin kestävä ja helppo huoltaa tarttumattoman pinnan ansiosta.
Alumiiniset pannukakkupannut
Alumiininen pannukakkulautanen - kevyt, nopea lämpötilan nousu ja hyvä lämmönjohtavuus.
Teräksiset pannukakkupannut
Teräspannut (samoin kuin rautapannut) ovat klassinen ja hyväksi havaittu valinta maukkaiden pannukakkujen valmistukseen. Teräs on vahva ja kestävä materiaali, joka tarjoaa vakautta ja kestävyyttä. Se kerää hyvin lämpöä ja jakaa sen tasaisesti koko pannulle. Laadukas teräspannu voi kestää eliniän. Polttamalla pannua ja käyttämällä sitä säännöllisesti pannusta tulee luonnostaan tarttumattomaksi ja sen ominaisuudet paranevat entisestään. Sijoittaminen teräksiseen pannukakkupannuun kannattaa ehdottomasti.
Teräksisten pannukakkupannujen edut ja haitat
Titaanipannukakkupannut
Titaanipannut ovat yhdessä teräspannujen kanssa paras valinta kokkimaisten pannukakkujen paistamiseen. Titaani on vahvaa, kevyttä ja johtaa lämpöä täydellisesti. Titaanipannut lämpenevät nopeasti ja säilyttävät tarkan lämpötilan täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Niiden etuna on myös helppo huolto ja puhdistus. Tämän materiaalin kanssa et varmasti mene pieleen.
Titaanipannukakkupannujen edut ja haitat
Alumiiniset pannukakkupannut
Pannu perustuu kevyeen alumiinisydämeen, jolla on poikkeukselliset johto-ominaisuudet ja joka jakaa lämmön täydellisesti. Alumiini ei kuitenkaan sovellu kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa, ja siksi se on yhdistetty teräkseen ja pinnalla olevaan tarttumattomaan pinnoitteeseen. Tuloksena on pannu, joka johtaa lämpöä täydellisesti, joten pannukakut kypsyvät tasaisesti, ja jonka tarttumaton pinta helpottaa käsittelyä.
Alumiinisten pannukakkupannujen edut ja haitat
3. Mitä etsiä, kun valitset pannukakkupannua?
Etsitkö oikeaa pannua, jolla voit loihtia kultaisia pannukakkuja nopeasti ja helposti? Kerromme, mitä sinun tulee huomioida, kun valitset oikean pannun keittiöösi.
3.1 Valitse pannukakkulautanen, jossa on tarttumaton pinta.
Herkullisten ja hyvännäköisten pannukakkujen valmistamiseksi on tärkeää valita sopiva pannu, jossa on laadukas tarttumaton pinta. Suositeltavia tyyppejä ovat mm:
- Tarttumattomalla pinnalla varustetut teräs- ja rautapannut kestävät hyvin korkeita lämpötiloja ja metalliesineiden aiheuttamia naarmuja. Pinnan vaurioitumisesta ei tarvitse huolehtia. On kuitenkin tärkeää mainita, että teräspannut muuttuvat tarttumattomiksi ensimmäisen polttamisen jälkeen. Mitä kauemmin niitä käytetään, sitä paremmat ominaisuudet ne saavat. Ne eivät kuitenkaan ole astianpesukoneenkestäviä.
- Titaanipannut, joissa on tarttumaton pinta ovat vakaita ja säilyttävät muotonsa korkeissakin lämpötiloissa. Pinta kestää metallityökalujen naarmuuntumista.
- Alumiinipannut, joissa on tarttumaton pinta kombinoidaan kevyt alumiinisydän, joka poikkeuksellisten johtavien ominaisuuksiensa ansiosta jakaa lämmön täydellisesti. Huolimatta halvempien mallien tarttumattoman pinnan naarmuuntumisvaarasta ja pannun pohjan mahdollisesta vääntymisestä, se on silti hyvä valinta kultaisten ja tasaisesti kypsien pannukakkujen aikaansaamiseksi.
3.2 Riippuu siitä, kuinka suuria pannukakkuja haluat.. ja varo, isompi pannu vaatii enemmän taitoa.
Kun valitset pannukakkulautasta, on hyvä ottaa huomioon lautasen koko.
- Pienemmät pannut:
, jonka halkaisija on noin .24 cm sopivat pannukakkujen valmistukseen 1-2 hengelle. - Keskiallas:
kokoa noin 26, 27, 28 cm on ihanteellinen 2-3 ruokailijalle. - Isot pannut:
mitoista 30 cm ja sopii paremmin koko perheelle tai suuremmalle yritykselle.
Jos siis teet pannukakkuja vain muutamalle ihmiselle, pienempi pannu riittää. Useammalle ihmiselle kannattaa hankkia suurempi malli, jotta et tarvitse ikuisuuksia lieden ääressä.
3.3. Tarkista yhteensopivuus keittotason kanssa, erityisesti induktiopannujen osalta.
- Useimmat pannut soveltuvat erilaisille keittolevyille - kaasu-, sähkö- ja keraamisille keittolevyille.
- Huomio, kaikki mallit eivät toimi induktiolla. Kevyet alumiinipannut eivät riitä induktiokäyttöön, ellei niiden pohja ole vähintään ferromagneettista materiaalia eli ruostumatonta terästä, valurautaa, emaloitua metallia jne.
- Tarkista siis ostaessasi materiaali, jotta vältät tarpeettomat investoinnit.
Parhaat pannukakkupannut asiakkaiden arvostelujen mukaan
Kulina kärki
Tarkista keittoastian sopivuus magneetilla - jos se tarttuu kiinni, induktiopannu toimii. Laadukkaat tarttumattomat pannut ovat ihanteellinen valinta, jotta pannukakkujen paistaminen induktioliedellä on vaivatonta. Valikoimastamme löydät sopivat mallit kaikentyyppisille keittotasoille.
4. Parhaat pannukakkupannumerkit - laatuun voit luottaa
Olemme testanneet kymmeniä johtavien valmistajien malleja, ja voit olla varma, että olemme valinneet parhaat. Tutustu valikoimaamme esimerkiksi de Buyerin tai WOLLin tuotteista.
Pannukakkupannut de Buyer
Ranskalainen de Buyer -merkki valmistaa todella laadukkaita teräksisiä (ja rautaisia) pannukakkupannuja, jotka ovat suosittuja poikkeuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi. Erinomaisen lämmönjohtavuutensa ansiosta ne kuumenevat nopeasti ja jakavat lämmön tasaisesti koko pinnalle. Näin pannukakut kypsyvät täydellisen kullankeltaisiksi ilman kylmiä tai palaneita kohtia. De Buyerin pannut ovat myös erittäin kestäviä ja kestävät usein toistuvaa käyttöä.
WOLL-pannukakkupannut
Saksalainen premium-brändi WOLL toimittaa korkealaatuisia titaanisia pannukakkupannuja, joissa on tarttumaton, naarmuuntumaton pinta. Innovatiivisen materiaalin ja valmistuksen ansiosta lämpö jakautuu salamannopeasti koko pannun pinnalle. Siksi ne soveltuvat myös induktiolle. Lisäksi ne mahdollistavat taloudellisen ruoanvalmistuksen mahdollisimman vähällä öljyllä. WOLL-pannut näyttävät nykyaikaisilta ja niitä on mukava käyttää.
5. Mitä valita - pannukakkukone vai klassinen pannukakkupannu?
Klassinen
Pannukakkujen tekijät
Toisin kuin klassinen pannu, pannukakkukone suunniteltu erityisesti pannukakkujen nopeaan ja helppoon valmistukseen. Miksi siis hankkia pannukakkukone?
- Erityisen muodon ja tarttumattoman pinnan ansiosta pannukakut ruskistuvat ja irtoavat täydellisesti ilman, että sinun tarvitsee lisätä paljon öljyä.
- Unohda loputon pannukakkujen repiminen.
- Pannukakkukoneen avulla voit valmistaa pannukakut tyhjästä ja säästää paljon aikaa ja hermoja.
Kun valitset oikeaa mallia, tarkastele parametreja, kuten tehoa, levyn kokoa, materiaalia ja viimeistelyä.. Itse tehtyjen pannukakkujen valmistukseen suosittelemme esimerkiksi WMF:n hyväksi todettua LONO-pannukakkukeitintä, joka erottuu edukseen vankan rakenteensa, suuren keittotasonsa, kuuden lämpötila-asetuksensa ja helpon huoltonsa ansiosta (keittotaso ja astiat voidaan pestä astianpesukoneessa). Hanki itsellesi loistava keittiön apuri ja sano hyvästit palamisen pelolle!
Pannukakkutaikinan levittimet
Pannukakkukoneen ja pannukakkupannun mukana voi olla taikinanlevitin, joka helpottaa valmistusta entisestään. Kokeile esimerkiksi WMF Profi Plus -pannukakkutaikinanlevittimen käyttöä.
Pannukakkutaikinan levittimet ovat hyödyllisiä useista syistä:
- Pannukakkulevittimellä saat taikinan levittymään tasaisesti koko pannulle.
- Levittäminen tällä työkalulla on nopeampaa ja helpompaa kuin lusikalla tai lastalla, mikä nopeuttaa huomattavasti pannukakkujen valmistusta.
- Leivotpa sitten pienen tai suuren erän pannukakkuja, pannukakunlevitin varmistaa, että kaikki pannukakut ovat samankokoisia ja -muotoisia.
Kulina kärki
Haluatko tuoreita pannukakkuja, häränsilmä- tai perunapannukakkuja? Nämä kaikki syntyvät helposti laatu :lla.pannukakkupannu (pannukakku).
7. Loppuyhteenveto eli mitä sinun ei missään nimessä pidä unohtaa pannua valitessasi.
- Yhteensopivuus lieden kanssa. Erityisesti induktiossa on tärkeää valita sopiva pohjamateriaali.
- Tarttumaton pinta , jotka on valmistettu sellaisista materiaaleista kuin teräs, valurauta tai titaani ja jotka ovat tunnettujen valmistajien, kuten , valmistamia.de Ostaja a WOLL.
- Alhaiset marginaalit valmiiden pannukakkujen kääntämisen ja siirtämisen helpottamiseksi - sivujen optimaalinen korkeus on 2 - 10 mm.
- Mukava kahvajoka on riittävän kestävät korkeita lämpötiloja.
Investoimalla laadukkaaseen
Honza Hajný, Chefparade-keittokoulun keittiömestari
Pannukakkujen valmistuksen salaisuus on oikean pannun käyttäminen. Kyllä, pannulla on suuri merkitys! Pannukakkuja varten suosittelen ehdottomasti -paistinpannua.Laadukas teräspannu. Miksi terästä? Teräksinen paistolevy johtaa lämpöä täydellisesti ja takaa jokaisen pannukakun tasaisen kypsymisen. Lisäksi se on erittäin kestävä, joten se kestää vuosia ja vuosia. Tietenkin myös pinta on tärkeä. Etkö pidä teräksestä? Valitse pannu, jossa on tarttumaton pinta, mutta panosta laatuun.. Näin taikina ei tartu kiinni ja pannukakut kääntyvät helposti. Ja lopuksi, älä unohda mukavaa kahvaa! Oikealla pannulla pannukakkujen tekemisestä tulee todellinen nautinto.